UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

U sklopu trogodišnjeg programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, završen je ciklus komunikacijskih radionica.

Četiri radionice planirane za prvu programsku godinu održane su u Križevcima gdje su članovi s tog područja aktivno sudjelovali te kroz različite i zanimljive aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti.

Radionice su osmišljene s ciljem  poticanja socijalnog kontakta i povezanosti kod članova Udruge slijepih te osvještavanja verbalne i neverbalne komunikacije, kao i njene važnosti za kvalitetnu interakciju.

Korisnici su s veseljem sudjelovali u programu i našim susretima koji su se održavali u prostoru Gradske knjižnice „Franjo Marković“, a ovim aktivnostima upotpunili smo njihovu svakodnevicu i aktivno utjecali na njihov suživot u zajednici.

Program „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!“ Udruga slijepih  realizirala je već kroz dva ciklusa, a treći je započeo 01.lipnja 2020.godine. Cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima Udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja Županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici, a time utjecati na veću samostalnost, neovisno življenje i bogatiji društveni i kulturni život.