UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

23. kolovoza 2011. godine u prostoru Udruge, održana je tiskovna konferencija vezano za početak provedbe trogodišnjeg programa “Trebamo, hoćemo, možemo” za čiju je provedbu Udruga dobila financijska sredstva na natječaju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (320.000,00 kuna za prvu godinu provedbe).

Na konferenciji je bio predstavljen sam program i njegove aktivnosti, ciljevi i korisnici.

Program je namijenjen odraslim osobama s oštećenjem vida u svrhu njihove psiho-socijalne rehabilitacije, orijentacije i kretanja pomoću dugog bijelog štapa, psihološke potpore i razvoja komunikacije.

Na tiskovnoj konferenciji su osim predstavnica Udruge i stručnih izvoditeljica iz Hrvatske udruge tiflopedagoga iz Zagreba, sudjelovali i predstavnici partnera ovog programa, Centar za socijalnu skrb Koprivnica (ravnateljica Sonja Petrović) i Koprivničko-križevačka županija (Dožupan Ivan Pal).

Nakon tiskovne konferencije, u prostoru Udruge, održana je i prva aktivnost programa, a to je radionica jačanja kapaciteta predstavnika Udruge i Partnera, gdje su se korisnici senzibilizirali i educirati o psiho-socijalnoj rehabilitaciji slijepih osoba kako bi kroz svoje djelatnosti tijekom programa, ali i u širem spektru svog djelovanja pridonosili poboljšanju kvalitete života osoba s oštećenjem vida. Radionicu je održala mr.sc. Mira Sajković, prof.defektolog, instruktor orijentacije i kretanja iz Hrvatske udruge tiflopedagoga.