UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

Projekt “Plivajmo i mi”

Udruga je od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi iz dijela prihoda od igara na sreću za 2007. godinu sredstva za provedbu projekta „Plivajmo i mi“ u iznosu 72.000,00 kn kojim se organizirala škola plivanja i provođenje vježbi u vodi za članove Udruge na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici. Školu plivanja prošlo je 19 članova svih dobnih skupina, u tri odvojene grupe: grupa djece, grupa mladih i grupa odraslih, s pratnjom. Škola plivanja za svaku grupu trajala je ukupno 30 sati.

Obuka vježbi u vodi također su se provodile na Gradskim bazenima. Tu aktivnost provodilo je 30-ak članova šest puta po jedan sat.

Nakon provedenih obuka korisnici su samostalno nastavili treninge plivanja i vježbi u vodi. Školu plivanja i vježbi u vodi provodile su stručne osobe (učitelji plivanja) na Gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici. Budući da učitelji plivanja nisu imali iskustvo u radu sa osobama s oštećenjem vida, prošli su kratku edukaciju u tu svrhu, koju je provela profesorica tjelesnog odgoja, Selma Dobrijević-Pili iz Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih „Vinko Bek“ iz Zagreba.

Učenjem plivanja i provođenjem vježbi u vodi osobama s oštećenjem vida pomaže se u razvoju osobnih vještina čime se povećava zadovoljstvo pojedinca, a samim time i zadovoljstvo obitelji i njegove okoline. Slijepe osobe se na ovaj način integriraju u društvo, borave i druže se s videćim osobama i time doprinose boljem razumijevanju međusobnih potreba i većoj senzibilizaciji videće okoline prema potrebama osoba s oštećenjem vida.

Fotografije: