UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

“Snažniji u zajednici”

Aktivnosti Kluba djece i mladih, Kluba žena i Kluba muškaraca objedinjene su u projektu “Snažniji u zajednici” u sklopu kojeg organiziramo brojne aktivnosti kako bi se članovi zabavili, educirali, družili, kreativno izražavali i kvalitetno proveli svoje vrijeme.

SAZNAJTE VIŠE

“Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!”  

Trogodišnji je program koji je 1.lipnja 2020. krenuo po treći put. Financiran od strane Misnistarstva za demografiju, obitelj, mlade i  socijalnu politiku pruža uslugu psihosocijalne podrške i resocijalizacije osoba s oštećenjem vida srednje i starije životne dobi za nastavak kvalitetnog suživota u lokalnoj zajednici.

SAZNAJTE VIŠE

“Osluškujemo novosti”

Projekt snimanja tjednika Glas Podravine i Prigorja u zvučnoj tehnici, namijenjen svim članovima Udruge, ali i ostalim osobama koje imaju problema sa čitanjem crnog tiska. Inovativna socijalna usluga i jedine zvučne novine u Hrvatskoj.

  SAZNAJTE VIŠE

“Naši dani”

U sklopu programa “Naši dani” Udruga provodi aktivnosti obilježavanja važnih dana i datuma. 

SAZNAJTE VIŠE

“Siguran korak”

Projektom “Siguran korak” pruža se usluga videće pratnje korisnicima starijima od 18 godina. 

SAZNAJTE VIŠE

“Korak po korak”

Trogodišnjim program om“Korak po korak” osigurana je usluga videće pratnje za 15-ak korisnika, članova Udruge koji žive uglavnom sami, starije su životne dobi i slabijeg imovinskog stanja. 

  SAZNAJTE VIŠE

Od 28. travnja 2017. godine Udruga provodi ovaj projekt kojim se osigurava pružanje usluge videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju, njih 25, s područja cijele Koprivničko-križevačke županije. Uslugu videćeg pratitelja obavlja djelatnica Ljiljna Šandor, osposobljena za rad sa slijepim osobama. Pružanje usluge videćeg pratitelja za slijepe osobe koje nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti u zajednici, ima za cilj zadovoljenje njihovih osnovnih ljudskih potreba i prava, povećanje razine osobnog zadovoljstva, veću mobilnost i vidljivost, te jačanje socijalnog uključivanja u život lokalne zajednice.

Provedba projekta traje 24 mjeseca, do 28. travnja 2019. godine. Voditeljica projekta je Maja Koren Golub.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 337.782,50 kuna 


Projekt “Biti slijep na pet minuta”

Projekt je bio namijenjen svim videćim građanima grada Koprivnice koji su na nekoliko minuta mogli vidjeti kako je to biti slijep.

SAZNAJTE VIŠE

Projekt “Zdravlje na prvom mjestu”

Projekt “Zdravlje na prvom mjestu” sufinanciran je sredstvima Grada Koprivnice iz projekta “Zdravi grad” u iznosu od 6.500,00 kuna, a bio je namijenjen članovima Udruge svih dobnih skupina, u svrhu poboljšanja zdravlja i unapređenja kvalitete života. SAZNAJTE VIŠE

Projekt “Obitelj na okupu – 2010”

U periodu od 20. – 22. kolovoza Udruga je provodila projekt “Obitelj na okupu-2010” kojeg je sufinanciralo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u iznosu od 50.606,00 kn.

SAZNAJTE VIŠE