UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

 01.kolovoza 2013.godine, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala je tiskovnu konferenciju i radionicu za jačanje kapaciteta predstavnika Udruge i Partnera  
Tiskovna konferencija održala se povodom nastavka provedbe treće godine trogodišnjeg programa”Trebamo, hoćemo, možemo” za čiju provedbu je Udruga dobila financijska sredstva na natječaju Ministarstva socijalne politike i mladih iz dijela prihoda od igara na sreću za  2013 g. godinu za razdoblje od 1.lipnja  do 31.prosinca 2013 godine. Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su predstavnici partnera ovog programa Koprivničko-križevačka  županija ,  dožupan  Ivan Pal  i suradnica Ana Mušlek.

Nakon tiskovne konferencije održana je prva radionica jačanja kapaciteta predstavnika Udruge i Partnera
„Oštećenje vida kod osobe treće životne dobi i njihova psihosocijalna rehabilitacija  (specifičnosti starenja, gubitak vida- prihvaćanje , uloga bračnog partnera i obitelji, promjena uloga u obitelji, psihosocijalna rehabilitacija)“.

„Komunikacija s osobama s oštećenjem vida ( komunikacija i emocije, neverbalna komunikacija,
slušanje i glas, komunikacija i suradnja osoba s oštećenjem vida s videćom okolinom)“.

Radionica je održana pod  stručnim izvoditeljicama iz Hrvatske  udruge tiflopedagoga  ,mr.sc.prof.def. Mire Sajković i  prof.def.Gordane  Šestić.