UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

Klub žena

Tijekom 2011. godine održano je 5 mjesečnih susreta članica i to dana: 12. siječnja, 02. veljače, 09. ožujka, 19. travnja i 06. prosinca. Susreti su se održali u prostorijama Udruge. Na susretima se informiralo članice o aktivnostima Udruge i Hrvatskog saveza slijepih te ih se poticalo da aktivno sudjeluju u radu Udruge. Razgovaralo se i o problemima i potrebama članica i razmatralo i upućivalo na rješavanje istih. Vrlo je važna razmjena iskustava i podrške koju članice međusobno razmjenjuju prilikom redovitih susreta. Prigodom mjesečnih susreta članica, izvršen im je povrat putnih troškova i ponuđeno osvježenje.

Susretu slijepih žena Hrvatske povodom Majčinog dana, koji je održan 14. svibnja 2011. godine u Zagrebu prisustvovale su predstavnice Udruge Nevenka Grden i Katica Grganić iz Križevaca. Ovogodišnji Susret organizirao je Hrvatski savez slijepih i Udruga slijepih Zagreb. Sudionice su u okviru susreta prisustvovale radionicama i predavanjima koje su bile organizirane. Troškove prijevoza za obje članice osigurala je Udruga iz vlastitih sredstava.

Udruga je devetu godinu za redom organizirala tradicionalni susret članica Udruge povodom Majčinog dana koji je održan 12. svibnja. Susret je održan u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, a prisustvovalo je 60-ak osoba. Osim članica Udruge s pratnjom sudjelovale su i predstavnice susjednih županijskih udruga slijepih, majke mladih članova Udruge, predstavnice udruga osoba s invaliditetom s područja Županije i predstavnici službi lokalne uprave i samouprave. Na susretu je održano predavanje pod nazivom “Higijena usne šupljine” koje je održala doktorica dentalne medicine Zrinka Gerić. Susret povodom Majčinog dana uveličali su i članovi Kluba “Mariška” koji su izveli prigodan kulturno-umjetnički program. Nakon susreta organiziran je zajednički domjenak za sve prisutne. Ovaj tradicionalni susret povodom obilježavanja Majčinog dana bio je vrlo dobro popraćen od strane svih medija (radio, novine,).

Na poziv Aktiva žena Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije, predstavnice Udruge Vesna Babić, Maja Koren Golub, Barica Hudelist i Katica Starčević sudjelovale su u Virovitici 11. listopada 2011. godine na svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana bijelog štapa.

Tijekom redovitog susreta u travnju za članice je bila organizirana kreativna radionica ususret uskršnjim blagdanima kada su članice ukrašavale pisanice različitim prirodnim materijalima i na taj način razvijale svoju kreativnost i maštu.

Na redovitom susretu koji je održan 06. prosinca organizirana je kreativna radionica izrade božićnih čestitki na kojoj je sudjelovalo 10-ak slijepih žena koje su izradile 30-ak čestitki koje je Udruga povodom nadolazećih blagdana slala svojim poslovnim partnerima i suradnicima 

Fotografije :