UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

O projektima

Sve aktivnosti, programi i projekti Udruge namijenjeni su slijepim članovima svih dobnih skupina. Kako bi sve članove intenzivnije uključila u život lokalne zajednice, Udruga organizira programe vezane uz obilježavanje 15.10., dana bijelog štapa (svečana sjednica, književna večer i drugo.), obilježava Dan osoba s invaliditetom, Europski tjedan kretanja i drugo.
U suradnji s ostalim udrugama osoba s invaliditetom s područja Županije nastupa u rješavanju problema vezanih uz otklanjanje arhitektonskih barijera te razvoj civilnog društva općenito.

Udruga od 2002. godine kontinuirano preko raznih projekata i programa radi na poboljšanju kvalitete života svojih članova.
Udruga surađuje sa Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, Hrvatskim savezom slijepih, Hrvatskom knjižnicom za slijepe, Savezom osoba s invaliditetom, Gradskim poglavarstvima Grada Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, lokalnim općinama, sa Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Knjižnicom i čitaonicom ”Fran Galović” Koprivnica, Centrima za socijalnu skrb Koprivnica, Križevci i Đurđevac, Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ”Podravsko sunce” Koprivnica, Centrom za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih „Vinko Bek“, Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju „Mala kuća“, županijskim udrugama osoba s invaliditetom, liječnicima oftalmolozima s područja Županije, i dr.

Na provođenju različitih projekata i programa Udruga je ostvarila partnerstvo s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“, Gradom Koprivnica, Koprivničko-križevačkom županijom i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica
Dosadašnji donatori – sponzori: Europska unija, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Grad Križevci, Grad Đurđevac, Općine Drnje, Peteranec, Molve, Podravka d.d., INA d.d. Zagreb, RBA d.d., Belupo d.d. Koprivnica, Podravska banka d.d. Koprivnica, ”Komunalac” komunalno poduzeće Koprivnica, ”Širjan” d.o.o. Kusijevec i drugi.