UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

Obilježavanje “Međunarodnog dana bijelog štapa”

Udruga svake godine organizira obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa, 15. listopad. Tijekom mjeseca listopada 2007. godine većina aktivnosti Udruge bila je usmjerena na obilježavanje 15. listopada, Međunarodnog dana bijelog štapa.

Tako su od 09. do 12. listopada održani dani otvorenih vrata Udruge, a 15. listopada je održana svečana sjednica povodom obilježavanja tog dana. Sjednica je održana u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica i prisustvovalo joj je 80-ak osoba, članovi Udruge, predstavnici ostalih udruga osoba s invaliditetom s područja Županije, Gradonačelnik Grada Koprivnice, predstavnici Centara za socijalnu skrb, Predstavnici Županije i ostali gosti.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su zahvalnice za sveukupni doprinos radu udruge slijedećim fizičkim i pravnim osobama: Knjižnica i čitaonica «Fran Galović», Podravka d.d., Podravska banka d.d., INA d.d., Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Klub starijih osoba «Mariška», Udruga samaca, Javna vatrogasna postrojba Grada koprivnice i Grada Križevci, poduzeće Širjan d.o.o., Kršćanska adventistička crkva, Željko Jakopanec i Ana Pleskalt.

Na sjednici je dodijeljena i Povelja zahvalnosti Gradonačelniku Grada Koprivnice, gosp. Zvonimiru Mršiću kojom ga se ujedno proglašava i počasnim članom Udruge. Svečanu sjednicu su vrlo dobro popratili svi lokalni mediji (novine i televizija). 31. listopada organizirana je predstava «Nos vamos a ver» Kazališta slijepih i slabovidnih «Novi život» koja je održana u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima.