UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

Projekt „Za velike i male“

Sredstva za projekt „Za velike i male“ dobila je Udruga na natječaju INA d.d.

Po tom projektu 19. svibnja 2007. organizirano je jednodnevno edukacijsko putovanje u Zagreb za devetnaest mladih osoba, članova Udruge sa pratnjom. Na tom putovanju mladima su pratnja bili volonteri Udruge, a ne roditelji, dok su djeci pratnja bili njihovi roditelji. Tako se mladima omogućilo da dan u Zagrebu provedu većinom samostalno uz malu pomoć volontera što je uvelike pridonijelo razvoju njihovog samopouzdanju. Tom prilikom organiziran je posjet Muzeju Grada Zagreba koji ima i taktilne izložbene primjerke namijenjene osobama s oštećenjem vida, vožnja uspinjačom, ručak u McDonalds`u i posjet Zoološkom vrtu. Time se djeci i mladima omogućilo usvajanje novih znanja, upoznavanje sa novom sredinom, komunikacija sa videćim osobama i integracija osoba s oštećenjem vida u društvo općenito.

22., 24. i 29. kolovoza 2007. održane integracijske radionice za djecu u Knjižnici i čitaonici «Fran Galović». Izvoditelji radionica su bile profesorice iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju «Mala kuća» iz Zagreba, a na radionicama su sudjelovala i djeca iz dječjih vrtića «Smješak» i Tratinčica» iz Koprivnice. Glavni cilj radionica je bila integracija i senzibilizacija videće djece za potreba djece s oštećenjem vida.

01. prosinca 2007. održana je integracijska radionica za mlade na temu „Ususret blagdanima“ na kojoj su mladi s oštećenjem vida zajedno sa svojim videćim vršnjacima izrađivali božićne čestitke. Radionica je također održana u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

Fotografije: