UDRUGA SLIJEPIH
KOPRIVNIČKO KRIŽEVAČKE
ŽUPANIJE

UDRUGA
PROJEKTI
KLUBOVI
LINKOVI
DOKUMENTI

Zadnja aktivnost trogodišnjeg programa “Trebamo, hoćemo, možemo” održana je od 16. do 18. svibnja u ERKS Premanturi.

Udruga je od 01. lipnja 2013. do 31. svibnja 2014. godine provodila treću godinu programa „Trebamo, hoćemo, možemo“. Program je bio namijenjen članovima Udruge srednje i starije životne dobi koji su vid izgubili u kasnijoj fazi života s ciljem njihovog osposobljavanja za samostalnije kretanje te obavljanje svakodnevnih i socijalnih aktivnosti što je doprinijelo njihovoj uspješnoj resocijalizaciji i reintegraciji u društvo i život lokalne zajednice.
Program sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a partneri u provedbi su Koprivničko-križevačka županija i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.
Od 16. do 18. svibnja 2014. godine održana je zadnja aktivnost ovog programa.
To je bila trodnevna završna evaluacija za 10 korisnika programa koji su sudjelovali u individualnom treningu, zajedno sa njihovom pratnjom. Tijekom evaluacije su svi korisnici morali spremiti zajedničku večeru za 30-ak ljudi, od samog planiranja menija, dogovora oko podjele poslova, nabavke namirnica, spremanja večere , postavljanja stola i pospremanja suđa. Svaki od 10 korisnika je dobio svoj zadatak kojeg je uz pomoć pratnje morao izvršiti. Sve to obavljali su pod stručnim vodstvom triju profesorica defektologa peripatologa koje su ih usmjeravale i educirale o međusobnoj komunikaciji i snalaženju u nepoznatim prostorima i situacijama. Završna večera je uspješno realizirana, te su ostvareni svi zacrtani ciljevi.
Trodnevna evaluacija je provedena u ERKS Premanturi, odmaralištu Hrvatskog saveza slijepih koje je potpuno prilagođeno za osobe s oštećenjem vida.
Prvi dan edukaciji korisnici su uz stručno vodstvo, posjetili i razgledali Rovinj, te su saznali sve o povijesti i nastanku tog istarskog grada.